Wat is het verschil tussen IPL en laser ontharing?

Haarverwijdering met laser en IPL zijn beide op licht gebaseerde behandelingsmethoden voor haarverwijdering, maar ze hebben een aanzienlijk verschil in het type technologie dat elke methode gebruikt voor het verwijderen van ongewenst haar.

Laser ontharingstechnologie maakt gebruik van licht op een specifieke golflengte en verschijnt als een enkele straal, gericht op een bepaald, klein, doelgebied. Terwijl de IPL-technologie licht gebruikt in een breed spectrum van golflengten, die bredere delen van de huid bedekken( zie afbeelding hier onder).

Beide methoden gebruiken licht als energie om de haarzakjes te verwarmen, waardoor ze voldoende worden beschadigd om haargroei te voorkomen. Maar welke methode is eigenlijk beter?

De technologieën die bij de behandelingen worden gebruikt verschillen voor zowel IPL als laser haar verwijdering. De laserbehandeling is vrij duur en de behandeling  duurt  ook een stuk langer. Daarnaast is er ook mogelijk een onderhoudsbehandeling vereist voor de laserbehandeling. De IPL-ontharingsbehandeling omvat een bredere gebieden en de procedure is sneller, het is betaalbaar vergeleken mer de laserbehandeling en is veilig genoeg om thuis te worden gebruikt.

Nu je weet dat IPL een betaalbare, veilige en effectieve manier is om haar te verwijderen met langdurige resultaten. Het zou de voorkeursbehandeling moeten zijn; Als u echter nog steeds niet zeker bent, kunt u altijd Kelly of Maaike een bericht sturen met uw vragen.

Wat zijn de risico’s van IPL-ontharing?

Laser ontharing behandeling kan een effectieve manier zijn om ongewenst haar te verwijderen, maar het is helaas niet voor iedereen weg gelegt. DeIPL handset van Novela is geschikt voor bijna alle huidtinten en huidtypen, behalve voor de donkerdere huidtint.

Om te zien of laserbehandeling geschikt voor u is of niet, is er een numerieke tabel gebruikt met universele herkenning, de Fitzpatrick-schaal (zie tabel hieronder).Volgens deze schaal krijgen de huidtinten een nummer toegewezen op basis van hun reactie op UV-licht dat varieert van 1 tot 6. Als u dus met deze schaal binnen het bereik van 1 tot 4 valt, is de laserbehandeling geschikt voor u .

Afgezien van de huidskleur is laserbehandeling voor haarverwijdering niet geschikt voor mensen met een witte, grijze of lichte haarkleur.

Let Op! Laserbehandeling mag niet worden gebruikt in bepaalde omstandigheden voor ontharing.

Raadpleeg uw dermatoloog als u een chronische huidaandoening, psoriasis heeft of als uw huid lichtgevoelig is.

Een laserbehandeling mag nooit op een gebruinde huid (zonnebank/ zonnestralen) gebruikt, omdat er een groot risico is op blaarvorming.

Laserbehandeling wordt niet geadviseerd tijdens zwangerschap of borstvoeding.

Vermijd het behandelen van een getatoeëerde huid.

De genoemde zaken hierboven zijn slechts enkele van de voorwaarden waarbij ontharing met laser niet geschikt is; de lijst is niet volledig.  Als u het echt niet zeker weet raden wij aan om contact op te nemen. Wij kunnen u gepast advies verlenen.