January 06, 2020 2 min leestijd

De meest effectieve methode voor ontharing is de IPL-behandeling (Intense Pulsed Light), die voor de meesten verbazingwekkend werkt. Het geeft blijvende resultaten in vergelijking met de andere ontharingsmethoden en kan worden gebruikt om haar op elk deel van het lichaam te behandelen. Ondanks de effectiviteit en betere resultaten blijft de vraag echter: is IPL-ontharing permanent?

Ontharing is een zorg  voor velen. Dit leidt dan ook tot verschillende ontharingsmethoden, zoals pincet, harsen of scheren. Maar het beste alternatief is de geavanceerde haarverwijderingstechniek, de IPL-haarverwijdering. Het is een behandeling die de investering waard is in vergelijking met alle andere methoden en geeft veel betere resultaten op langer termijn.

Voordat u echter aannames en verwachtingen heeft voor een IPL-ontharingsbehandeling, is het essentieel om te begrijpen hoe de procedure werkt en welke resultaten u ervan kunt verwachten. Hoewel IPL-ontharing meer permanente resultaten heeft dan andere methoden voor ontharing, Is  de effectiviteit en resultaten afhankelijk van verschillende factoren zoals , genetica, haarkleur, huidskleur, medische aandoeningen of hormonale onbalans in het lichaam.

Verwijderen van ongewenste haar.

Een praktische methode voor ontharing is de IPL-ontharingsbehandeling omdat deze helpt bij een permanente vermindering van ongewenst haar. De resultaten zijn effectief, maar dat betekent niet dat IPL-ontharing 100% permanent is. Het is moeilijk om de effectiviteit van IPL-ontharing na slechts één sessie te beoordelen; succes is echter alleen zichtbaar na het verloop van de volledige behandeling (het vereiste aantal sessies).

Dit betekent dat IPL-ontharingsbehandeling gemiddeld een 70-90 procent permanente vermindering van ongewenst haar op de behandelde gebieden oplevert.

Er is echter een kans van 10-30 procent op haargroei door verschillende eerder genoemde factoren. Sommige mensen ervaren sneller resultaten dan anderen, terwijl anderen ook onderhoudsbehandelingen nodig hebben, zelfs na het aantal sessies dat nodig is voor de beste resultaten.

Er is echter geen twijfel dat IPL-ontharing een meer permanente en effectievere methode is om haar te verwijderen in vergelijking met andere traditionele ontharingsmethoden. Het garandeert echter geen 100% resultaten, omdat de effectiviteit van IPL-haarverwijdering afhangt van verschillende lichaamskenmerken, waarover niemand controle heeft.

Wanneer de resultaten verbluffend en langdurig zijn en er geen gedoe is om om de week naar de salon te rennen voor haarverwijdering, dan is IPL-haarverwijdering de beste keuze.