✅Voor 23.59 bestelt, morgen gratis bezorgd

0

Your Cart is Empty

March 03, 2021 1 min leestijd

3 tips je voor de huid na een dagje zon!

Iedereen kent wel dat trekkerige gevoel van je huid na een dagje strand of zwembad. Dit komt omdat UV straling en warmte, effect hebben op de huidbarrière. De huidbarrière raakt beschadigd, waardoor de huid het vocht niet goed kan vasthouden, dus dat verdampt meer. En dan krijg je een droge huid. Hier zijn enkele tips voor de ideale huidverzorging na een dagje in de zon.

Scientists discover topical insights into the effects of sun exposure on  skin

Als eerste:

Ga onder de douche en spoel je huid af met lauwwarmwater om zweet en eventueel zand ervan af te spoelen.

Twee:

Vermijd zeep. Met zeep verdwijnen je huidvetten direct mee in het doucheputje, dus gebruiken een product op olie basis, waardoor de huid verzorgd wordt. Olie zorgt voor een beschermend laagje op de huid, waardoor het water niet kan verdampen en er meteen een verzorgend laagje op je huid achterblijft.

Als laatste:


Smeer je uit lekker in met een aftersun. Kies voor een aftersun met werkzame ingrediënten die de huidbarrière helpen te herstellen, zoals niacinamide, dat is P3, en glycerine. Maar natuurlijk ook antioxidanten zoals vitamine c en e. Let op bij het zoeken van een aftersun dat het geen parfum of andere ingrediënten bevat waarvoor je allergieën kunt ontwikkelen. Wij zijn ontzettend benieuwd wat je ervan vindt, stuur ons een berichtje of mail ons op info@novelanederland.nl